portfolio frame

Elon The Station at Mill Point

Elon University relied on McMillan Pazdan Smith’s creativity and understanding of university housing to design a residential community for 300 students that advanced the University’s mission and reputation as one of the country’s leading liberal arts institutions.

Located on 11.5 acres within walking distance of Elon’s campus, McMillan Pazdan Smith created a village concept comprised of multiple, two-story residential structures organized around a Community Green to promote and advance the University’s renowned ?rich intellectual community? beyond the classrooms and campus proper.  This sustainable, community-centered development organizes the suite-style accommodations around central common support space, an outdoor amphitheater and recreational areas supporting activities such as volleyball, bocce ball and Frisbee.